ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μαίναλο

Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις.

Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.

Φαράγγι Λούσιου ποταμού

Φαράγγι με σπάνια φυσική ομορφιά και μεγάλη ιστορία. Στις απόκρημνες όχθες του βρίσκονται χτισμένες οι μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου.

Εντυπωσιακή βλάστηση, παλιά γεφύρια, νεροτριβές και νερόμυλοι συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που καθηλώνει. Πολλές ορεινές δραστηριότητες και σπόρ διοργανώνονται στα ορμητικά νερά του.

Μουσείο Υδροκίνησης

Υπέροχη αναστήλωση και λειτουργία βιοτεχνικού συγκροτήματος με πολλές δραστηριότητες και μία κινητήρια δύναμη : Το νερό του κεφαλαριού του Αι Γιάννη. Μύλος, νεροτριβή, βυρσοδεψείο, μπαρουτόμυλος, ρακοκάζανο.
Η οπτικοακουστική ξενάγηση και ενημέρωση των επισκεπτών είναι άριστη.

Βιβλιοθήκη

Πολύτιμος ιστορικός θησαυρός που έχασε πολλά από τα κειμήλια του κατά την διάρκεια της επανάστασης. Σπάνια αντικείμενα και χειρόγραφα περισώθηκαν και εκτίθενται.

Μονές Φιλοσόφου & Προδρόμου

Αποτελούν μοναδικά ιστορικά μνημεία της Αρκαδικής ιστορίας και αξίζουν μιά επίσκεψη παρά την δύσκολη πρόσβαση.

Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη

Στην γραφική Ζάτουνα, το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον  Έλληνα συνθέτη,
είναι σίγουρα ένας χώρος που αξίζει να επισκεφθείτε

Booking.com